Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

Gebiedsontwikkeling Zuidelijk Westerkwartier

In het Zuidelijk Westerkwartier worden natuuropgaven gecombineerd met waterveiligheid, waterkwaliteit, recreatie, landschap en landbouw. De gebiedscommissie is een adviescommissie. De Gebiedsontwikkeling heeft een eigen website.

Verbeteren busverbindingen

Snellere verbindingen voor bus en trein, toegankelijke en veilige stations, meer keuze voor de reizigers: dit zijn een paar doelstellingen die we willen bereiken om meer mensen te stimuleren om voor het openbaar vervoer te kiezen.

Centrum Leek

Samen met vertegenwoordigers uit het centrum van Leek blijft de gemeente zich inspannen de kwaliteit en diversiteit van het centrumgebied  te versterken.

Leeksterveld

Ten noorden van de A7 realiseert de gemeente de komende jaren een nieuw bedrijvenpark: Leeksterveld.

Oostindie

Aan de zuidkant van het Leekster Hoofddiep, omsloten door de Roomsterweg, de Oostindischewijk en de weg Oostindie, verrijst een hele nieuwe woonwijk: Oostindie.

Slim wonen in het Westerkwartier

We willen u als woningeigenaar graag helpen bij het energiezuiniger maken van uw woning. Dat doen we met het project 'Slim Westerkwartier'

Zonneparken in de gemeente Leek

Gemeente Leek staat positief tegenover de komst van een zonnepark. Er zijn daarvoor geschikte locaties. Gemeente Leek daagt burgers en bedrijven uit om met initiatieven te komen voor het opwekken van duurzame energie.

Regio Groningen Assen 2030

Gemeente Leek neemt deel aan de Regio Groningen-Assen. Een samenwerkingsverband van12 gemeenten en 2 provincies.

Intergemeentelijke Structuurvisie Leek-Roden

De gemeenten Noordenveld en Leek voeren samen het project Ontwerpopgave Roden-Leek uit.