Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

Sporten in de gemeente Leek

Na een dag op je werk of op school is het heerlijk om een rondje te rennen of een potje te voetballen (uiteraard geldt dit ook voor alle andere sporten). Daarbij is het sporten in verenigingsverband gezellig en de competitie spannend. Bovendien is het verenigingsleven één van de peilers van de leefbaarheid in een dorp of buurt. Allemaal gezonde zaken.

Dat sporten en bewegen ook tegemoet komt aan de roep om gezonder te leven is mooi meegenomen. Het is inmiddels wel duidelijk dat wij in het welvarende Nederland teveel eten en drinken en ook nog de verkeerde dingen. Omdat daar ook nog eens te weinig beweging tegenover staat, wordt de Nederlander er niet gezonder op.

Hiermee zijn de 3 uitgangspunten voor het sportbeleid van de gemeente Leek neergezet: sport is leuk, sport is gezond en het verenigingsleven is belangrijk voor de leefbaarheid. In de gemeente Leek kun je op allerlei manieren sporten en bewegen: individueel of in verenigingsverband, buiten of binnen, recreatief of in competitie, van kleuter tot en met senior.

Breedtesport

Het sportbeleid in de gemeente Leek is gericht op de breedtesport; dat betekent dat jong en oud aangemoedigd worden om te gaan sporten; dat we goede sportleraren en begeleiders hebben. Het betekent ook dat we werken aan goede sportaccommodaties; van gymlokalen dicht bij de basisscholen voor de leerlingen en de buurtsporten, via accommodaties voor de lagere competities in de verschillende dorpen, tot een grotere voorziening voor de hogere competities voor de hele gemeente.

Schoolsportactiviteiten

Jaarlijks zijn er verschillende sporttoernooien en evenementen voor de basisscholen.
Alle sportieve activiteiten zijn opgenomen in de jaarplanning schoolsportactiviteiten. Deze jaarplanning is een dynamisch document en kan, indien een aanbieder van sportactiviteiten voor scholen wil ontwikkelen, aangepast worden. Tevens kunnen verenigingen en overige sportaanbieders zien welke activiteiten er in een bepaalde periode al georganiseerd worden.

Jaarplanning Schoolsportactiviteiten  2016-2017

Deze jaarplanning is een dynamische planning en kan, indien een aanbieder van sportactiviteiten voor scholen wil ontwikkelen, aangepast worden. Tevens kunnen verenigingen en overige sportaanbieders zien welke activiteiten er in een bepaalde periode al georganiseerd worden. U kunt uw schoolsportactiviteiten mailen naar j.boon@leek.nl.

Oktober
17 t/m 21     Herfstvakantie

November

December
26 t/m 06-01    Kerstvakantie
30-12        Streetbal (basketbal 3x 3) Flying Red

Januari

Februari
08-2        Schoolvolleybal basisscholen  Impala.
15-2        Zaalvoetbal (Sportcentrum)
17-2        Schoolschaaktoernooi van 13.00-17.00 uur.

20-2 t/m 24-2    Voorjaarsvakantie

Maart
Schooltennis. T.C.Nienoord.    

April

Mei
24-4 t/m 28-4    Meivakantie
19-05        Vrijdag  Korfbalactiviteit Giga Kangoeroedag voor groep 1-4 basisscholen Leek (K.C.Rodenburg)

Juni        
24-6        Schoolvoetbal basisscholen laatste zaterdag juni (v.v.TLC)

Stappenplan Schoolsporttoernooien en Evenementen

Indien u als vereniging of sportaanbieder plannen heeft om voor de basisscholen activiteiten te organiseren dan kunt u het stappenplan Schoolsporttoernooien en Evenementen downloaden. Dit stappenplan is samen met de scholen ontwikkeld en hierin staat nuttige informatie waar u rekening mee moet houden indien u bij de scholen uw activiteiten wilt aanbieden.

Huis voor de Sport Groningen

In samenwerking met het Huis voor de Sport Groningen worden in de gemeente Leek allerlei initiatieven ontplooit om jong en oud dagelijks te laten sporten of bewegen: op school, in een vereniging, alleen of met elkaar.

Meer informatie

Meer informatie: telefoonnummer 0594-55 1606 of per e-mail: j.boon@leek.nl