Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

Evenementen

Alle evenementen staan op
de evenementenkalender...

Toeristische informatie

Infocentrum Nienoord

In het Infocentrum vindt u veel actuele informatie. Er zijn diverse folders en brochures over bezienswaardigheden, musea en attracties. Ook kunt u bij het Infocentrum terecht voor streekproducten, cadeaubonnen en geschenken. Verder is er een ruim aanbod aan kaarten en gidsen. Bijvoorbeeld autokaarten, wandel- en fietsroutes, watersportkaarten zoals kano-, water- en viskaarten, en verschillende paard- en menroutes.

In het Infocentrum kunt u ook terecht voor een kopje koffie met appeltaart en een ijsje.

Voor bezienswaardigheden en evenementen in het westerkwartier kunt u ook kijken op de website van marketing Groningen.

Cultuur

Cultuur

Op cultureel gebied is er het nodige te beleven in Leek. Er zijn vele muziek-, toneel- en zangverenigingen. Voorstellingen worden gegeven in sociaal-cultureel centrum Agora en 's zomers in het Openluchttheater Podium Nienoord. Bijzondere films worden maandelijks gedraaid door Filmhuis Nienoord. Voor een overzicht van alle activiteiten in de gemeente Leek kunt u de Evenementenkalender op de website van de gemeente Leek bekijken. Voor informatie en adressen van verenigingen kunt u de digitale gemeentegids raadplegen.

Sport

Een breed uitgerust sportcentrum, diverse sportcomplexen en -hallen en een groot hippisch centrum in Tolbert maken dat Leek op sportgebied het nodige heeft te bieden. 
Voor informatie en adressen van sportverenigingen kunt u de digitale gemeentegids raadplegen.

Winkelen

Leek is ook het winkelcentrum van de regio. Leek beschikt over twee moderne, overdekte winkelcentra met een hoog kwaliteitsniveau en een grote diversiteit aan producten. Op donderdag kunt u een bezoek brengen aan de warenmarkt op de Dam.