Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

Informatie over DigiD

Met een eigen DigiD logt u in op websites van de overheid. U vraagt uw eigen DigiD aan via de website van DigiD.

Met uw DigiD kunt u bijvoorbeeld zelf online:

• belastingaangifte doen
  • een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) aanvragen
  • uw verhuizing doorgeven

Enkele aanvragen bij de gemeente Leek kunt u indienen na te zijn ingelogd met DigiD. Dit wordt bij de verschillende producten aangegeven.

Wilt u voor iemand anders online zaken bij de overheid regelen? Of wilt u dat iemand anders iets online voor u regelt bij de overheid? Dat kan met DigiD Machtigen. Ook dit vraagt u aan via de website van DigiD.

Meer informatie over DigiD...

Informatie over iDEAL

U kunt bij de gemeente Leek een aantal producten direct betalen met behulp van internetkassa iDEAL. U hoeft dan voor die producten niet meer naar het gemeentehuis te komen.

afbeelding van het IDEAL-logo

Dit symbool bij enkele producten geeft aan dat u meteen kunt betalen met iDEAL.

Met iDEAL kunt u direct betalen in de vertrouwde internetbetaalomgeving en op basis van de specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Als internetbankierder kunt u direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat u zich daarvoor hoeft aan te melden.

Om te garanderen dat u veilig kunt betalen is de verbinding beveiligd met behulp van SSL (Secure Socket Layer). Dit is de meest toegepaste beveiligingsmethode en zorgt ervoor dat uw gegevens niet kunnen worden onderschept door anderen.

De onlinebetaling kan mislukken omdat:

• de ingevulde gegevens niet kloppen
  • u misschien te weinig saldo hebt
  • u zelf de betaling annuleert

Als u de betaling annuleert, wordt er geen bedrag van uw rekening afgeschreven en wordt het door u aangevraagde product ook niet geleverd.

Wanneer u problemen heeft met de onlinebetaling, controleer dan uw eigen beveiligings- of browserinstellingen.

U vindt meer informatie over iDEAL op de iDEAL-website