Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
foto Haven Nienoord

Nienoordshaven 2 
9351 CZ LEEK

Havenmeester

De functie van havenmeester wordt ingevuld door stichting De Zijlen.  De mensen van De Zijlen zijn van april t/m september aanwezig in het havengebouw van dinsdag tot en met zondag van 10 -17:30 uur. Op maandag zijn zij bereikbaar op  telefoonnummer 0594-510008.  Meer informatie op de website van De Zijlen.

Haven

De haven in Leek grenst aan het Leekstermeer en is centraal gelegen tussen het landgoed Nienoord en op loopafstand van het centrum van Leek. 

Voorzieningen

De haven heeft plaats voor ongeveer 85 boten en beschikt over elektriciteit. Op het haventerrein is een keurig verzorgd toilet- en douchegebouw met daarbij een vuilwaterstation. Ook heeft de haven een trailerhelling waar u uw boot in- en uit het water kunt laten gaan. Bij aankomst melden bij het Havengebouw.

Havengebouw

Het centrale punt in de haven van Leek is het Havengebouw, dat volledig wordt gerund door cliënten van De Zijlen. Hier kunnen bezoekers en recreanten dagelijks op het terras en in de havengebouw terecht voor een kopje koffie, een broodje, ijs en andere versnaperingen. Het havengebouw is ook een tussenstop voor kanoërs van het kanocentrum Lettelbert. Ook wandelaars en fietsers kunnen hier prima terecht voor een horecastop. Hier staat ook een informatiebord waarop wandelroutes en andere recreatieve voorzieningen staan aangeven. 

Trailerhelling

In de haven is een trailerhelling aanwezig. Het is verplicht om auto en aanhanger te stallen op de grote parkeerplaats van het Landgoed Nienoord.

Ligplaats

Voor een ligplaats kunt u formulieren downloaden vanaf de website van Sichting De Zijlen.

foto haven van Leek
foto haven van Leek