Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu
foto Haven Nienoord

Nienoordshaven 2 
9351 CZ  Leek

Haven

De haven in Leek grenst aan het Leekstermeer en is centraal gelegen tussen het landgoed Nienoord en het centrum van Leek, beiden op loopafstand.

Havenmeester

Het havenmeesterschap, de vergunningverlening van ligplaatsen en het beheer van de haven worden uitgevoerd door  stichting De Zijlen uit naam van de gemeente Leek.

De Zijlen is van april tot en met september aanwezig in het havengebouw op dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.30 uur. Op maandag zijn zij bereikbaar op  telefoonnummer 0594-51 00 08.
Meer informatie vind u op de website van De Zijlen.

Voorzieningen

De haven heeft plaats voor ongeveer 85 boten en beschikt over elektriciteit. Op het haventerrein is een keurig verzorgd toilet- en douchegebouw met daarbij een vuilwaterstation. Ook heeft de haven een trailerhelling waar u uw boot in- en uit het water kunt laten gaan. Bij aankomst dient u zich te melden bij het Havengebouw.

Havengebouw

Het centrale punt in de haven van Leek is het Havengebouw, dat volledig wordt gerund door cliënten van De Zijlen. Hier kunnen bezoekers en recreanten dagelijks op het terras en in de havengebouw terecht voor een kopje koffie, een broodje, ijs en andere versnaperingen. Het havengebouw is een tussenstop voor kanoërs van het kanocentrum Lettelbert. Ook wandelaars en fietsers kunnen er prima terecht voor een horecastop. Hier staat ook een informatiebord waarop wandelroutes en andere recreatieve voorzieningen staan aangeven.
Het havengebouw wordt in het najaar van 2016 vervangen door stichting De Zijlen. Naar verwachting in april 2017 wordt een nieuw gebouw in gebruik genomen.

Trailerhelling

In de haven is een trailerhelling aanwezig. Het is verplicht om auto en aanhanger te stallen op de grote parkeerplaats van het Landgoed Nienoord.

Ligplaats

Voor een ligplaats kunt u formulieren downloaden vanaf de website van Sichting De Zijlen.

foto haven van Leek
foto haven van Leek