Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

Burgernet

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente.  Hoe meer ogen en oren we gebruiken bij de opsporing van een vermist persoon of verdachte, hoe groter de kans dat we deze samen opsporen. Bent u inwoner van de gemeente Leek of werkt u in onze gemeente? dan kunt u ook meewerken aan Burgernet.

Wat is Burgernet?

Als de politie een melding krijgt van bijvoorbeeld een inbraak, overval of een vermist persoon, wordt een Burgernetactie opgestart. Doet u mee aan Burgernet, dan krijgt u een ingesproken bericht of SMS op uw (mobiele) telefoon met de vraag om uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit uw eigen woning, op straat of vanaf uw werkplek. Zo kunt u direct helpen bij het opsporen van bijvoorbeeld een vermist kind, een voertuig of een dader. Na afloop horen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers hoe de actie is afgelopen.

Gebeld worden door nummer (0343) 529850, terugbellen naar (0800) 0011

Burgernet belt met een zichtbaar telefoonnummer (0343) 529850. U moet wel eerst het nummer van Burgernet opslaan in uw telefoon, onder de naam Burgernet. Let op: Het telefoonnummer van de Burgernetoproep is niet hetzelfde als het telefoonnummer waar u naar terug kunt bellen met informatie over de actie (0800) 0011.

Hoe meldt u zich aan?

Bent u 16 jaar of ouder? En wilt u ook een actieve rol spelen in de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? Meldt u dan aan via www.burgernet.nl . Daar vindt u ook meer informatie en een filmpje over Burgernet. Hoe meer mensen meedoen aan Burgernet, hoe veiliger onze gemeente wordt!

Als u niet in de gemeente Leek woont, maar wel werkt kunt u het adres van uw werkgever gebruiken om burgernetoproepen van de gemeente Leek te ontvangen. Uiteraard kunt u zich daarnaast ook in de eigen woongemeente aanmelden als uw gemeente al meedoet met Burgernet.
Voor alle organisaties en bedrijven die werken met een telefooncentrale geldt het advies dat medewerkers zich het beste met een mobiel telefoonnummer aan kunnen melden. Als de vaste telefoon niet wordt opgenomen en het gesprek gaat terug naar de telefonist(e), dan wil hij of zij niet alle burgernetoproepen binnenkrijgen!

Dove en slechthorende burgers kunnen zich ook aanmelden voor Burgernet. Zij worden alleen benaderd als een actie per sms wordt uitgezet. Informatie kunnen ze vervolgens doorgeven via de doventelefoon. Als de deelnemers op de aanmeldkaart of in een e-mail kenbaar maken dat zij doof of slechthorend zijn, zorgt Relatiebeheer Burgernet voor aanvullende informatie.

Nieuwsbrief Burgernet Noord-Nederland

Meer informatie

Hebt u vragen over Burgernet? Dan kunt u contact opnemen met:

Relatiebeheer Burgernet regio Groningen
Telefoon 0900-8844
E-mail burgernet@groningen.politie.nl

 

 logo Burgernet