Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

Landgoed Nienoord gesloten voor gemotoriseerd verkeer

Het landgoed Nienoord is geheel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit bekent dat het autoverkeer niet op het landgoed kan komen. Alleen met toestemming van de eigenaar, de gemeente Leek, is het mogelijk met de auto het Landgoed Nienoord op te rijden.

Leveranciers, bevoorrading

Om de bevoorrading op het landgoed te laten plaatsvinden is een zogeheten leveranciersroute aangewezen. Deze route loopt vanaf de ingang bij het zwemkasteel Nienoord over de Eekhoornlaan tot aan de Boshal van het Rijtuigmuseum. Deze leveranciersroute mag niet gebruikt worden tussen 09.30 - 18.00 uur. Buiten deze tijd kunt u bij de gemeente toestemming vragen om met de auto op het Landgoed te rijden. 

Tussen 09.30 en 18.00 uur kunt u voor het vervoer van goederen gebruik maken van een electrokar. U kunt de electrokar reserveren via telefoonnummer 06 - 55 73 21 15.

Onderhoudsdiensten

Onderhoudsdiensten die met de auto op het Landgoed Nienoord moeten zijn, kunnen ook toestemming vragen om met de auto op Landgoed Nienoord te mogen rijden.

Rolstoelgebruikers

Rolstoelgebruikers en bezoekers die slecht ter been zijn kunnen gebruik maken van een electrokar. U kunt de electrokar reserveren via telefoonnummer 06 - 55 73 21 15.

Bruidsparen

Bruidsparen die op de borg Nienoord trouwen mogen met 1 auto gebruik maken van de Nienoordsingel. Hiervoor moet bij de gemeente toestemming worden gevraagd via het toestemmingsformulier.

Als u gebruik maakt van een rijtuig(koets) hebt u een handzender nodig om het toegangshek te openen. Voor deze zender betaalt u € 60,- borg. Dit bedrag ontvangt u terug als u de zender weer inlevert bij de receptiebalie in het gemeentehuis.

Elektronisch toestemming aanvragen

U kunt via onze website toestemming aanvragen. Daarvoor moet u wel de beschikking hebben over DigiD.

logo DigiD

U kunt een toestemming alleen elektronisch aanvragen als u de beschikking heeft over een DigiD gebruikersnaam met wachtwoord.