Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

Nieuwsbericht

Partnerschap de Vakantiebank

06-01-2017 14:48

Vanaf 2017 gaat de gemeente Leek ter versterking en uitbreiding van het armoedebeleid een partnerschap aan met de Vakantiebank. De Vakantiebank is een organisatie die er voor zorgt dat mensen die het zelf niet kunnen betalen ook op vakantie kunnen. Met het oog op de herindeling van de gemeente duurt het partnerschap vooralsnog twee jaar.

De Vakantiebank bestaat sinds 2011 en is vooral opgericht voor gezinnen met kinderen die leven rondom of onder de armoedegrens. De Vakantiebank gunt het kinderen dat ze kunnen zeggen dat ze op vakantie zijn geweest. Voor het partnerschap betaalt de gemeente Leek een contributie van € 1.500,- per jaar.

Hebt u kinderen en bent u de afgelopen jaren niet op vakantie gegaan omdat u daarvoor niet de financiële middelen had? Dan kan de Vakantiebank mogelijk iets voor u betekenen! Voor meer informatie kunt u naar www.devakantiebank.nl

Via deze weg roepen wij lokale maatschappelijke partners op om zich bij dit initiatief aan te sluiten! Dit kunt u op verschillende manieren doen zoals het beschikbaar stellen van een kampeerlocatie, een vakantiehuis beschikbaar stellen of een donatie doen.