Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

Bedrijventerreinen

wegwijzer gemeente Leek
wegwijzer

De gemeente Leek beschikt over vijf grotere bedrijventerreinen. In de plaats Leek zijn dit: Leeksterhout, Diepswal en Leek. In Tolbert ligt bedrijventerrein Oldebert. De nieuwste locatie, bedrijvenpark Leeksterveld, ligt ten noorden van, en heeft een directe aansluiting op, de A7.

Bedrijvenpark Leeksterveld

Voor de vestiging van nieuwe bedrijven is bedrijvenpark Leeksterveld beschikbaar. Leeksterveld is uitstekend bereikbaar door de ligging direct aan de A7. Leeksterveld onderscheidt zich door de ruime opzet met veel groen en water. Leeksterveld beschikt voorts over supersnel internet dankzij het eigen glasvezelnetwerk. Voor bedrijven die hechten aan een representatieve uitstraling zijn nog enkele zichtlocaties beschikbaar. Voor startende ondernemers en ZZP-ers zijn verschillende bedrijvencentra beschikbaar.

Bedrijventerrein Leek

Bedrijventerrein Leek is het oudste bedrijventerrein van Leek. In de periode 2004-2007 is dit terrein helemaal opgeknapt. Hierbij gaat het om het verbeteren van de wegen, riolering, groenvoorziening, ontsluiting en de verkeersveiligheid. Verder is een nieuw complex gerealiseerd voor grootschalige detailhandel, waarin onder meer Praxis, Beter Bed, Kwantum en Leen Bakker zich hebben gevestigd.

Bedrijventerrein Oldebert

Bedrijventerrein Oldebert hoort bij Tolbert en ligt ten zuiden van de dorpskern. Op dit bedrijventerrein zijn ruim veertig bedrijven gevestigd. Zowel de industrie, de handel en de dienstverlening zijn op Oldebert vertegenwoordigd. Sinds 2016 beschikt bedrijventerrein Oldebert over een glasvezelnetwerk. De netto beschikbare oppervlakte van 20 hectare is volledig uitgegeven. 

Bedrijventerrein Diepswal

Bedrijventerrein Diepswal ligt aan de zuidkant van Leek. Naast enkele grote bedrijven zijn er een groot aantal kleine bedrijven gevestigd uit diverse branches. Aan de straten Mulderspark en Molenwieck kan het wonen en werken gecombineerd worden. Het Jos Bedrijvencentrum biedt geschikte ruimtes en faciliteiten met name voor (door)startende ondernemers. Het terrein is volledig uitgegeven.

Bedrijventerrein Leeksterhout

Leeksterhout is gelegen aan de Rijksweg A7 en is gemakkelijk bereikbaar via een rechtstreekse aansluiting op deze snelweg. Deze locatie is bij uitstek geschikt voor bedrijven voor wie representativiteit en bereikbaarheid van groot belang zijn. Leeksterhout is ontwikkeld in de jaren negentig en is volledig uitgegeven.