Ga naar de inhoudGa naar het zoekenGa naar het menu

Plattegrond

Gemeente Leek is een tamelijk langgerekte gemeente. Het ligt ten zuidoosten van de stad Groningen in een streek die het Westerkwartier wordt genoemd. 

Via onderstaande link kunt u een plattegrond van de gemeente Leek en omgeving bekijken. De link gaat naar de website van open Streetmap.

Route

Met het openbaar vervoer

Het gemeentehuis in Leek is goed te bereiken met de bus. Het busvervoer wordt verzorgd door Qbuzz, regio Groningen-Drenthe. 

Buslijnen naar het gemeentehuis vanaf Hoofdstation Groningen: 3, 88 en 89. Vanaf Grootegast rijdt een buurtbus, lijn 550.
Vanaf de bushalte Centrum in Leek loopt u in 5 minuten naar het gemeentehuis aan de Tolberterstraat 66.

Op de website van Qbuzz kunt u uw reis met de bus plannen.

Met de auto

Vanaf Groningen: neem de A7 richting Drachten - Heerenveen. Verlaat de snelweg bij afrit 34 (Leek). Op de eerste rotonde neemt u de eerste afslag. Op de tweede rotonde gaat u rechtdoor (u neemt de tweede afslag). Op de derde rotonde gaat u ook rechtdoor (de tweede afslag). De vierde rotonde neemt u voor driekwart (de derde afslag). Na ongeveer 500 meter vindt u het gemeentehuis aan de linkerkant van de weg.

Vanaf Heerenveen - Drachten: neem de A7 richting Groningen. Verlaat de snelweg bij afrit 34 (Leek - Roden). Op de eerste rotonde neemt u de eerste afslag. De tweede rotonde gaat u rechtdoor (de tweede afslag). De derde rotonde neemt u driekwart (de derde afslag). Na ongeveer 500 meter vindt u het gemeentehuis aan de linkerkant van de weg.

Vanaf Roden: neem de N372 naar Leek. Op de eerste rotonde in Leek gaat u rechtdoor (de tweede afslag). Het gemeentehuis vindt u dan na ongeveer 200 meter aan uw rechterhand.

U kunt een route plannen via de website van Open Routemap. Ook voor fietsers en voetgangers.