Ontdek de Pendelbus Leek

Jouw gratis en duurzame reisoptie

Welkom bij de Pendelbus Leek, onze nieuwste aanwinst in de gemeente! Samen met het Promotie Platform Leek, de gemeente Westerkwartier en Marketing Groningen zijn we trots om deze elektrische pendeldienst aan te bieden. De bus verbindt Landgoed Nienoord met het bruisende centrum van Leek en biedt jou een duurzame, fluisterstille reiservaring.

 

Routes en haltes: flexibiliteit voor jouw gemak

De Pendelbus Leek rijdt op dit moment twee routes met acht haltes, waaronder het Infocentrum Landgoed Nienoord, De Dam, het Joodse Schooltje, en meer. Ons Hop On – Hop Off systeem geeft je de vrijheid om te reizen zoals jij dat wilt.


Toegankelijk en inclusief: een bus voor iedereen

In de bus hebben we ruimte voor ongeveer 25 passagiers. Op verzoek kunnen rollators en inklapbare rolstoelen mee. Onze pendelbus is toegankelijk voor iedereen. Bewoners van onder meer De Vaandrager en Vredewold in Leek, maar ook van zorginstellingen in omliggende dorpen waarderen deze service enorm. Wij zetten ons in om deze bus een bekend gezicht in het dorp te maken.

 

Van idee tot realiteit: de reis van onze pendelbus

Het idee voor de pendelbus ontstond anderhalf jaar geleden als een initiatief om de verbinding in Leek te verbeteren. Wat begon als een idee voor een treintje is veranderd in een moderne, elektrische pendelbus, dankzij de inspanningen van het bestuur van Promotie Platform Leek en de steun van de gemeente.

 

Onze vrijwilligers en toekomstplannen

Onze bus wordt bestuurd door enthousiaste vrijwillige chauffeurs, gecoördineerd door Henk Hofman. We zijn nog druk bezig met het verbeteren van de halteborden en het vaststellen van vaste tijden.

 

De bus reserveren?

Wij zijn bereikbaar via 0627964010