De besloten wal

 

Wonen in de besloten wal

De Besloten Wal, onderdeel van de nieuwbouwwijk Oostindie (De Hoven) in Leek, biedt een variërend woningaanbod geschikt voor meerdere doelgroepen en woonbehoeften. Het project ligt in de provincie Groningen, tegen de grens van Drenthe en wordt omringd door een groene wal en aangrenzend water, waardoor het aanvoelt als een verborgen eiland.

Woningaanbod

De Besloten Wal heeft een divers aanbod aan woningen, waaronder Tiny Houses, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en comfortwoningen. Alle woningen zijn energieneutraal en uitgerust met moderne voorzieningen zoals vloerverwarming op de begane grond, een luchtwaterwarmtepomp, een warmte-terug-wininstallatie en zonnepanelen.

Tiny houses

Deze compacte en duurzame woningen zijn ideaal voor mensen die waarde hechten aan efficiëntie en milieubewust leven. De grote ramen zorgen voor veel natuurlijk licht en bieden een prachtig uitzicht op de tuin.

Twee-onder-een-kapwoningen

Deze woningen zijn gelegen aan een binnenpleintje, wat uitnodigt tot ontmoeting en spelen. De grote ramen bieden een relatie met het buitengebied, wat bijdraagt aan de samenhang in de buurt.

Vrijstaande woningen

Net als de twee-onder-een-kapwoningen liggen deze woningen aan een binnenpleintje. Ze hebben grote ramen en zijn afgewerkt met duurzaam hout en typisch Drents vlechtwerk, wat de woning een karakteristieke uitstraling geeft.

Comfortwoningen

Deze gelijkvloerse woningen met karakteristieke luiken en houten gevels passen perfect in het straatbeeld. Ze zijn ontworpen om aanpasbaar te zijn voor toekomstige woonbehoeften. Deze woningen zijn inmiddels verkocht.

Groene en gezellige buurt

De Besloten Wal biedt een leefomgeving waar mens, dier en plant kunnen floreren. De wijk heeft veel groen, een binnenplein waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, en speelstraten voor kinderen. Winkels, onderwijsinstellingen, kinderopvang en sportvoorzieningen zijn op loop- en fietsafstand. Het centrum van de stad Groningen is gemakkelijk te bereiken, waardoor bewoners kunnen genieten van zowel een natuurlijke omgeving als de gemakken van de stad.

Gemeenschapsgevoel en mandeligheid

De opzet van het plan en de variatie in de woningen zorgen voor een informele en ontspannen sfeer. De gemeenschappelijke ruimtes, zoals het binnenpleintje, dragen bij aan de ontmoeting en saamhorigheid tussen bewoners. De bewoners worden mede-eigenaar van het gemeenschappelijke binnenterrein, wat ook wel ‘mandeligheid’ wordt genoemd. Dit houdt in dat zij gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het beheer en onderhoud van het gemeenschappelijk gebied.

Integratie van de natuur

Binnen De Besloten Wal is veel aandacht besteed aan de integratie van de natuur. De toevoeging van groen zorgt voor luchtfiltering, verkoeling en nodigt uit tot bewegen en ontmoeten. Het trekt insecten aan die zorgen voor bestuiving en biedt verblijfsruimte en voedsel voor vogels en kleinere zoogdieren.

Participatie en beheer

Heutink Groep zal het gemeenschappelijk binnenterrein aanleggen en organiseert de eerste vergadering met de bewoners tijdens de bouw. Tijdens deze vergadering wordt een beheervereniging gevormd. Ook wordt door de notaris een akte van mandeligheid opgesteld waarin de verplichtingen van de eigenaren voor het beheer en onderhoud van het groen en overige voorzieningen worden vastgelegd.

 

Bekijk alle informatie hier.