Iwema Steenhuis - 3 km 

Het Iwema Steenhuis, oorspronkelijk gebouwd rond 1400 door de familie Iwema, heeft een rijke geschiedenis als toevluchtsoord voor de Groningse adel tijdens turbulente periodes. Als het enige overgebleven steenhuis in de provincie Groningen, vertegenwoordigt het een uniek historisch erfgoed.

Vanuit deze historische locatie bieden we een prachtige wandeling van 3 kilometer aan, die je meeneemt door het betoverende coulissenlandschap van het Zuidelijk Westerkwartier. Terwijl je deze route volgt, zul je ontdekken dat de provincie Groningen meer te bieden heeft dan alleen weidse vergezichten en dramatische luchtpartijen.

Tijdens deze wandeling krijg je de kans om het veelzijdige karakter van het landschap te ervaren, dat wordt gekenmerkt door afwisselende doorkijkjes en intieme plekjes, gecreëerd door de typische houtsingels. Het coulissenlandschap omarmt je met zijn schilderachtige schoonheid en brengt je een andere kant van Groningen die vaak over het hoofd wordt gezien.

De wandeling start en eindigt bij het Iwema Steenhuis, waar je je reis door de geschiedenis en het landschap kunt beginnen en afronden. Deze unieke ervaring laat je de provincie Groningen op een nieuwe manier ontdekken, waarbij je wordt meegenomen door de tijd en het landelijke erfgoed.