Museum Nienoord

Ontdek de grootste collectie rijtuigen ter wereld

Museum Nienoord is een unieke 19e-eeuwse buitenplaats in Groningen, doordrenkt van grandeur en geschiedenis. Deze prachtige plek herbergt een uitzonderlijke collectie nationaal waardevolle rijtuigen. Het museum vindt zijn thuis in een monumentale borg (kasteel) te midden van bijgebouwen en een betoverende borgtuin.

De oorsprong van dit complex gaat terug tot 1524. In de gloednieuwe expositie 'Verborgen Verhalen' ontdek je de rijke geschiedenis van borg Nienoord op een speelse en boeiende wijze, waarbij de verhalen van de borg en haar bewoners tot leven komen. Daarnaast nodigt de interactieve rijtuigexpositie 'Bestemming Bereikt' je uit om te ervaren hoe het was om in de 19e eeuw per rijtuig van Leek naar Groningen te reizen. Een hoogtepunt is de 17e-eeuwse schelpengrot in de schilderachtige tuin, een bezoek meer dan waard. En voor een diepere duik in de geschiedenis kun je deelnemen aan een rondleiding door het rijtuigdepot.

Museum Nienoord biedt een betoverende reis door de tijd, waar je de rijke erfenis van de regio kunt ontdekken en ervaren. Kom langs en laat je onderdompelen in de pracht van het verleden en de cultuur die Museum Nienoord te bieden heeft.

Locatie

Openingstijden

Geen openingstijden bekend

Contactformulier