Barnies

'R even uit.. 'N toch thuis

Sinds een tijdje kun je in de Tolberterstraat lekker komen lunchen bij Barnie´s. Dit huiselijke eettentje is een initiatief van De Levensbron, maar de vrijwilligers heten ook iedereen die niet zoveel met de kerk heeft, van harte welkom.

Hun kerk in Zevenhuizen gebruikten ze al een tijdje als een plek om tweedehands kleding te verkopen en om elkaar te ontmoeten, om zo eenzaamheid onder de ouderen en de mensen met een kleinere portemonnee te voorkomen. Dit beviel zo goed, dat ze dit graag wilden uitbreiden. En omdat Zevenhuizen hiervoor eigenlijk net iets te afgelegen was, lieten ze zich leiden naar hun mooie pandje aan de Tolberterstraat, waarvoor de kerk ze hielp met de financiering. Om het bedrag ook weer terug te kunnen geven aan de kerk, werken de toppers bij Barnie´s allemaal op vrijwillige basis.

En die vrijwilligers doen het maar al te goed. Ze zijn zelf dan wel lid van de kerk, maar dit is zeker geen vereiste om dit gezellige zaakje eens binnen te stappen of ook te komen helpen als vrijwilliger. Voor een paar euro heb je al een heerlijk broodje of soepje dat met de grootste aandacht voor je wordt klaargemaakt en geserveerd wordt met een glimlach en een goede dosis gezelligheid. Ze hopen natuurlijk ook op deze manier via mond tot mond reclame in de wijde omgeving bekend te maken dat hun mooie werkplek een laagdrempelige ontmoetingsplek is en dat je er ondanks de kerkelijke oorsprong niet wordt geconfronteerd met het geloof.

En als je dat lekkere broodje op hebt, kun je aan de achterkant van de lunchroom terecht in het knusse winkeltje voor tweedehands kleding. Door deze combinatie van een betaalbare lunch en een mooie nieuwe outfit hoopt Barnie´s ook de minder bedeelde Leekster een mooie middag te bezorgen, waarbij ze zich begrepen en thuis voelen. Het is tenslotte niet voor niets dat de slogan ´r even uit ´n toch thuis aan de muur van Barnie´s prijkt.

Locatie

Openingstijden

Geen openingstijden bekend