4 mijl van Leek

Gepubliceerd op: 15 augustus 2023

De 4 Mijl van Leek vindt voor de tweede keer plaats. We organiseren dit op hetzelfde parcours samen met de Wielerronde van Leek. Alle starts en finishes zijn op het Samuel Levieplein, in het centrum van Leek.

Recreatieve Jeugdloop
Hieraan kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd meedoen. We hebben 2 afstanden, waaruit je kan kiezen: 

  • 1 ronde (1,14 km) 
  • 2 ronden (2,28 km) 

De scholen en BSO in Leek en Tolbert zullen actief benaderd worden, maar ook kinderen die op scholen elders zitten kunnen zich aanmelden. Alle kinderen krijgen een startnummer met chip en tijdregistratie. 

De Jeugdloop staat open voor leerlingen in het basisonderwijs. Bij de aanmelding kan je kiezen of je 1 of 2 ronden wilt lopen; bij 1 ronde mag gratis een ouder/begeleider meelopen. 

Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen gratis deelnemen, als de ouder(s) een laag inkomen hebben. In dat geval kan je contact opnemen met Leergeld Westerkwartier-Noordenveld: info@wn.leergeld.nl.
4 Mijl van Leek (met maximaal 400 deelnemers)
Voor de tweede keer een 4 Mijl run in Leek over 5½  ronden, met de afstand van 6,44 km. Voor de eerste drie dames en heren staat een fraaie beker te wachten. Alle deelnemers lopen met een startnummer en chip. Er is een maximum aan het aantal deelnemers, wees er dus snel bij.

    

 

Het programma van de 4 Mijl van Leek op vrijdag 1 september 2023:


16.00-16.20 uur  -  Jeugdloop

16.30-17.25 uur  -  4 Mijl Wedstrijdloop

 

18.00 uur  -  Start vrouwen wielerkoers over 50 km (21 ronden)
19.45 uur  -  Start elite en beloften mannen wielerkoesr over 90 km (33 ronden)

 

Inschrijfgeld bij voorinschrijving t/m 29 augustus (24:00uur):
 

Jeugdloop €3,50
4 Mijl €7,50
4 Mijl (voor scholieren t/m 15 jaar)  €4,50


HIER INSCHRIJVEN


Inschrijfgeld bij na-inschrijving op vrijdag 1 september vanaf 15.00 uur bij lunchroom Vicini (in Winkelcentrum De Liekeblom):
 

Jeugdloop €5,00
4 Mijl €10,00


De startnummers kunnen opgehaald worden op vrijdag 1 september vanaf 15.00 uur bij lunchroom Vicini in winkelcentrum De Liekeblom, vlakbij de start. Daar kan je ook nog terecht voor de na-inschrijving. Bovendien is er een bewaakt inleverpunt voor je tas of waardevolle voorwerpen.

 

Medaille
Er is een medaille beschikbaar voor alle deelnemers direct na de finish. 

Verzorging
Er is een drinkpost met water langs de route waar je elke ronde wat kan drinken.  Ook bij de finish staat een drinkpost. Verder is uiteraard EHBO en verkeersbeveiliging aanwezig. Bij de finish worden enkele dixies geplaatst. 

Route
De start en finishlocatie is dit jaar op het Samuel Leviplein (dus niet op De Dam). De 4 Mijl begint met een halve ronde, daarna 5 volledige ronden om de 4 Mijl-afstand compleet te maken.

Route

 
Parkeren

Parkeren kan het beste op het Evenemententerrein (tegenover de Rabobank). In het centrum geldt een blauwe zone van max. twee uur. 

Tijdregistratie 
De tijdregistratie wordt verzorgd door SportsCom. Alle deelnemers krijgen een startnummer met daarop een chip; het startnummer wordt aan de voorzijde opgespeld. De uitslagen kan je direct na de wedstrijd bekijken op www.uitslagen.nl. 

De lopers worden aangemoedigd en het publiek wordt geïnformeerd door onze vaste, altijd enthousiaste speaker Wycher van den Bremen. Het startschot voor de 4 Mijl om 16.30 wordt gelost door burgemeester Ard van der Tuuk van gemeente Westerkwartier. 
  
Organisatie 
De organisatie werkt onder auspiciën van Stichting Loopsport Leek.