Badeendenrace Leekster Hoofddiep

Gepubliceerd op: 23 maart

We zijn al in volle gang online, volg ons op

Instagram: Lionsclubwesterkwartier

Faceboook: Lionsclubwesterkwartier1982

 

Op zaterdag 11 mei 2024 organiseert Lions Club Westerkwartier de eerste editie van de Badeendenrace in het Leekster Hoofddiep. Tijdens dit spetterende avontuur wordt er geld opgehaald voor verschillende goede doelen. Ook zijn er mooie prijzen te winnen als je badeend de finish haalt. 

 

De Badeendenrace 

Op zaterdag 11 mei 2024 wordt het Leekster Hoofddiep omgetoverd tot een strijdtoneel waar 3.000 badeendjes om 15:00 uur te water worden gelaten. De eendjes zijn genummerd en de nummers corresponderen met een gekocht lot. Komt het eendje met jouw lotnummer als één van de eerste over de finish? Dan mogen we je blij maken met een leuke prijs waaronder een QLED TV, Massagebon, diverse waardebonnen, 1 minuut gratis boodschappen doen, heren/dames fiets, Snoerloze Steelstofzuiger, Playstation 4, dinerbonnen en nog veel meer. 

Na de race worden de badeendjes weer klaargemaakt voor de volgende editie. 

 

Loten kopen 

De badeendjes zijn voorzien van een lotnummer. Zo kost een lot €3,- per stuk. Je hebt ook de keus om 4 loten te kopen voor €10,-.  De verkoop van de loten start op 12 maart en gaat door tot de start van de Badeendenrace.  

Loten kunnen gekocht worden: online via de website www.badeendenraceleek.nl, maar ook via leden van Lionsclub Westerkwartier, Dorothy's Coffee, bij het Lentefeest en bij de kraam op de Oranjemarkt in Zuidhorn. 

 

Goede doelen 

Waarom zou je meedoen? Niet alleen voor de gezelligheid en de spanning aan de waterkant, maar vooral omdat de volledige opbrengst van dit spektakel naar deze goede doelen gaat: 

  1. Stichting Leergeld Westerkwartier & Noordenveld: Deze organisatie zet zich in voor het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met beperkte financiële middelen. Door Stichting Leergeld te sponsoren, help je mee om deze kinderen gelijke kansen te bieden op onderwijs, sport, cultuur en welzijn. 

 

  1. Alzheimer Café Westerkwartier: Dit goede doel biedt ondersteuning aan mensen met dementie en hun naasten in de regio Westerkwartier. Door dit goede doel te steunen, help je bij het bieden van informatie, advies en een sociaal netwerk voor degenen die te maken hebben met deze ziekte. 

 

  1. Studieplekken voor weesjongeren in Tanzania: Het sponsoren van studieplekken voor weesjongeren in Tanzania draagt bij aan de educatie en ontwikkeling van deze jongeren die vaak weinig toegang hebben tot onderwijs. Hierdoor krijgen zij de kans op een betere toekomst en kunnen ze uit de armoedespiraal breken. 

 

Lions Club Westerkwartier 

Lions Club Westerkwartier is een club waarin mensen vanuit vriendschap op vrijwillige basis initiatieven nemen voor een betere samenleving. Al jaren zetten ze hun actief in om geld in te zamelen voor goede doelen. Hun missie luidt dan ook ‘Lions helpen’. Lions Club Westerkwartier steunt organisaties die oog hebben voor de medemens die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Lions Club Westerkwartier heeft al een aantal mooie fundraise projecten op haar naam staan zoals financiële ondersteuning voor het goede doel Madalief, Voedselbank Westerkwartier, Dierenambulance Westerkwartier en Hospice Leek. 

 

Koop je loten, zet het in je agenda en wie weet zie je jouw badeend als eerste triomferen op weg naar de hoofdprijs! 

 

Wat: Badeendenrace Westerkwartier 

Wanneer: zaterdag 11 mei 2024 om 15:00 

Startlocatie: Leekster Hoofddiep ter hoogte van de Wiecken in centrum Leek 

Eendje kopen: www.badeendenraceleek.nl