De Ronde van Leek: Sportief Spektakel en Feestelijke Activiteiten

Gepubliceerd op: 16 augustus 2023

Het jaarlijkse evenement staat weer voor de deur, de befaamde Ronde van Leek. Dit  evenement, dat een belangrijk onderdeel vormt van de feestweek van Leek, staat gepland van vrijdag 1 september tot zondag 3 september. Een feestelijk weekend boordevol sportieve uitdagingen en gezelligheid voor jong en oud in het laatste weekend van de zomervakantie.


De Ronde van Leek belooft op vrijdag 1 september een indrukwekkende vertoning van zowel mannelijke als vrouwelijke wielrenners, die zullen strijden in spannende wielerwedstrijden. Het evenement wordt ingeluid met de damesrace, waarbij de getalenteerde rensters een afstand van 50 km zullen afleggen. De dames starten om 18.00 uur. Niet lang daarna krijgen de heren hun kans om te schitteren, met een uitdagende 80 km lange race die om 19.45 uur van start gaat. Langs het parcours worden toeschouwers getrakteerd op live muziek, verschillende horecagelegenheden en een feestelijke sfeer die de spanning van de wedstrijd alleen maar vergroten.


Naast de wielerronde, biedt de feestweek van Leek een uitgebreid scala aan activiteiten om deelnemers en bezoekers te betrekken. In de aanloop naar de wielerwedstrijden vinden er diverse evenementen plaats, waaronder een jeugdloop die jonge sportievelingen de kans geeft om hun talenten te laten zien. Daarnaast worden er een 4 mijl voor zowel dames als heren georganiseerd, wat een geweldige gelegenheid biedt voor lopers van alle niveaus om hun grenzen te verleggen.


De festiviteiten breiden zich uit naar De Dam. Waar de lokale horeca zorgt voor een hoop gezelligheid.


Met de Ronde van Leek en zijn bruisende feestweek slaagt Leek erin om de laatste week van de zomervakantie om te toveren tot een ontzettend gezellige ervaring voor zowel inwoners als bezoekers.

 

Foto: Wil de Boer