Dementievriendelijk Westerkwartier organiseert jaarlijkse Memorywalk 2023

Gepubliceerd op: 16 mei 2023

Dementievriendelijk Westerkwartier organiseert jaarlijkse Memorywalk 2023

 

Op zaterdag 24 juni 2023 organiseert Dementievriendelijk Westerkwartier de jaarlijkse Memorywalk. Dit inspirerende evenement biedt deelnemers de mogelijkheid om te genieten van de prachtige natuur en het landschap van het Westerkwartier, terwijl ze tevens een waardevol initiatief ondersteunen.

 

De Memorywalk 2023 zal plaatsvinden in Nuis, een pittoresk dorpje in de regio. Deelnemers zullen zich verzamelen bij het Landbouw- en streekmuseum 't Rieuw, een adembenemende locatie die gratis toegankelijk zal zijn voor alle deelnemers op de dag van het evenement.

 

Deze bijzondere wandeltocht heeft niet alleen tot doel om mensen samen te brengen en nieuwe herinneringen te creëren, maar ook om aandacht te vragen voor de impact van dementie en het belang van een dementievriendelijke samenleving. De opbrengsten van de Memorywalk zullen worden gebruikt ter ondersteuning van Stichting Dementievriendelijk Westerkwartier, die zich inzet voor mensen met dementie en hun naasten in de regio. Door deel te nemen, dragen de wandelaars direct bij aan het voortzetten en uitbreiden van het waardevolle werk van de stichting.

 

"We zijn verheugd om de Memorywalk 2023 aan te kondigen en nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze bijzondere gelegenheid," zegt Gerard Kosse, voorzitter van Dementievriendelijk Westerkwartier. "Het is niet alleen een kans om te genieten van de prachtige omgeving van Nuis, maar ook om samen te komen als gemeenschap en ons gezamenlijk in te zetten voor een dementievriendelijk Westerkwartier."

 

De Memorywalk 2023 is geschikt voor deelnemers van alle leeftijden en wandelniveaus. Er is een wandeling van 5 km waar kinderen onderweg proefjes kunnen doen die worden verzorgd door het IVN en waar ze ook een verhalenverteller in het Coendersbos tegenkomen. De 10 km en 17.5 km tochten gaan door het mooie gebied rondom de Coendersborg. De start is vanaf 10.00 uur.

 

Mis deze unieke kans niet en schrijf je nu in voor de Memorywalk 2023. Voor meer informatie en inschrijvingen, bezoek onze website op www.memorywalkleek.nl.