Dodenherdenking in Leek

Gepubliceerd op: 29 april

Op zaterdag 4 mei vindt de dodenherdenking plaats in Leek. De herdenking begint met een stille tocht naar het centrum, waarbij de deelnemers vanaf het gemeentehuis in Leek naar het Joodse Schooltje lopen. Tijdens deze tocht worden kransen gelegd door het 4 Mei-Comité, de gemeente Westerkwartier en de Samuel Levie Stichting. Maurits Valk, een vrijwilliger van het schooltje, zal kort vertellen over zijn ervaringen en overleven in de kampen Vught, Westerbork en Theresienstadt, en zijn leven daarna.

De plechtigheid wordt voortgezet bij het monument op de Dam, waar na 2 minuten stilte om 20.00 uur een kort programma volgt, met de deelname van leerlingen van de basisscholen de Hasselbraam en de Van Panhuysschool.

Jan Willem Slotema, namens de gemeente Westerkwartier en als voorzitter van het 4-Mei Comité, zal een toespraak houden. Vervolgens zal het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus plaatsvinden, begeleid door leden van de Chr. Muziekvereniging Harmonie. Scouting Nienoord en Waterscouting De Bevers zullen aanwezig zijn met fakkels. Na afloop is er gelegenheid voor aanwezigen om bloemen te leggen.

Foto: Infoleek.nl