Dolle zaterdag in het centrum van Leek

Gepubliceerd op: 7 augustus 2020

LEEK Traditiegetrouw wordt de zomervakantie in Leek afgesloten met Dolle Zaterdag. Op deze dag, zaterdag 15 augustus pakken veel winkeliers uit met spectaculaire aanbiedingen. Ook is er een randprogramma met onder muziek en springkussens voor kinderen.

,,Bijna alle ondernemers in het centrum van Leek doen mee”, vertelt Dirk Donkerbroek, die samen met Johan Procee, Henk Jan Klooster en Sikko Cazemier namens de Handelsvereniging Leek-Nietap verantwoordelijk voor de organisatie van Dolle Zaterdag. ,,Zij hebben ieder hun eigen spectaculaire aanbiedingen.” Uiteraard hebben alle winkeliers voorzorgsmaatregelen genomen, zodat er coronaproof kan worden gewinkeld.

Ook zijn er randactiviteiten. Dweilorkest de Entertainer loopt door de straten van Leek en om 11 uur treden Hessel en Ineke op, op het plein aan de kant van de Lidl. ,,Zij zijn bezig met een Radio NL promotietour en treden een half uur op.”

Voor de kinderen zijn er verschillende springkussens op de Dam, waar ze lekker op kunnen spelen. ,,Normaal staan die op Dolle Zaterdag verspreid over het hele centrum, maar in verband met de coronacrisis hebben we ervoor gekozen om ze dit keer te clusteren. Ook vanwege de ruimte. Op die manier kan er rondom beter anderhalve meter afstand worden gehouden en worden er geen opstoppingen gecreëerd.”

In de Tolberterstraat kunnen kinderen worden geschminkt en ook worden er in het centrum van Leek rozen uitgedeeld aan het winkelend publiek. Alle activiteiten zijn coronoaproof.