Feestelijke ingebruikname van pendelbus Leek

Gepubliceerd op: 19 mei 2023

Op een feestelijke vrijdagmiddag, op 19 mei om 12:00 uur, vond de officiële ingebruikname plaats van de pendelbus Leek - Nienoord. Met veel enthousiasme gaf Wethouder Marian Sijperda het startsein voor de lancering van deze pendeldienst die het Borg Nienoord met het centrum verbindt.

Wethouder Marjan Sijperda is zeer positief over dit initiatief: "Dit project versterkt de band tussen Landgoed Nienoord en het centrum van Leek. Het biedt toegevoegde waarde voor zowel bezoekers als ondernemers van Leek en Nienoord."

Duurzaam vervoer staat centraal in dit project. Het hoofddoel van de gratis pendelbus is om de toegankelijkheid van Landgoed Nienoord voor iedereen te waarborgen en de verbinding tussen Nienoord en het centrum van Leek te verbeteren.

De pendelbus is een milieuvriendelijk vervoermiddel dat geruisloos rijdt, perfect passend bij de duurzame uitstraling van Landgoed Nienoord. Bovendien is de pendelbus geschikt om op de openbare weg te rijden. Bezoekers van het landgoed kunnen nu eenvoudig en duurzaam het centrum van Leek verkennen.

De pendelbus wordt bemand door enthousiaste vrijwillige chauffeurs en zal een vaste route volgen. Binnenkort zullen herkenbare halteborden worden geplaatst langs de route. De pendelbus zal actief zijn gedurende de zomerperiode, van 1 juli tot 1 september, evenals tijdens feestdagen.