Feestelijke opening Informatiepunten Digitale Overheid in Gemeente Westerkwartier

Gepubliceerd op: 12 januari

Op verschillende locaties in de Gemeente Westerkwartier worden nieuwe Informatiepunten Digitale Overheid (IDO) geopend, waar burgers ondersteuning kunnen krijgen bij digitale zaken en contact met de overheid. De feestelijke aftrap van deze IDO-punten vindt plaats op de volgende data:

  • 16 januari, 11.00 uur: Bibliotheek Zuidhorn
  • 18 januari, 11.00 uur: Bibliotheek Marum
  • 18 januari, 15.00 uur: Bibliotheek Grootegast
  • 23 januari, 10.00 uur: Bibliotheek Leek

Tijdens de opening ontvangt elke bezoeker een handigheidje voor het bedienen van de smartphone/tablet (zolang de voorraad strekt). Het initiatief is bedoeld om burgers te ondersteunen bij digitale dienstverlening en om drempels weg te nemen voor mensen die moeite hebben met de digitalisering van overheidszaken.

In de Bibliotheek Leek bestaat al enkele jaren een IDO-punt, en nu worden er drie nieuwe punten toegevoegd in Zuidhorn, Marum, en Grootegast. De Bibliotheek fungeert als laagdrempelige plek waar deskundige medewerkers hulp bieden en informatie verstrekken. Iedereen is welkom, ook als men geen lid is van de Bibliotheek.

De hulp die wordt geboden is gratis en richt zich op het verbeteren van digitale vaardigheden en het begeleiden bij digitale interacties met de overheid. Voor meer informatie over de IDO-punten en openingstijden kunt u terecht op de website van de Bibliotheek: Bibliotheek.nl/IDO.

Voor algemene informatie over digitale dienstverlening van de overheid kunt u terecht op: DigitaleOverheid.nl.