Feestweek Leek

Gepubliceerd op: 28 augustus 2023

De jaarlijkse Feestweek in Leek staat weer voor de deur, en dit jaar belooft het een onvergetelijke week te worden! Het centrum van Leek zal bruisen van de activiteiten, met als hoogtepunt de Ronde van Leek en de 4 Mijl van Leek op vrijdag 1 september. Het Promotie Platform Leek, citymanager Johan Lindeman, Volksvermaken Leek Nietap en het wielercomité Leek hebben de handen ineengeslagen om een gevarieerd programma neer te zetten dat jong en oud zal aanspreken.

Het bestuur van de Wielerronde Leek is verheugd om met enthousiasme aan te kondigen dat we Auto Egberts als nieuwe hoofdsponsor mogen verwelkomen voor de komende drie jaar.
 

Donderdag 31 augustus:

  • Weekmarkt in het centrum

Vrijdag 1 september:

Zaterdag 2 september:

Zondag 3 september:

 

Wij nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen aan onze sportieve evenementen, zoals de 4 Mijl van Leek en de wielerrondes, waar je de sporters kunt aanmoedigen en de spanning van de wedstrijden kunt ervaren. Voor de liefhebbers van gezelligheid en winkelen is er de braderie en de kleedjesmarkt, waar je kunt genieten van leuke aanbiedingen en unieke vondsten. Bourgondisch Leek biedt jou de kans om te genieten van heerlijke gerechten en lekkernijen. En natuurlijk mag het Draaiorgelfestival, gevolgd door De Zijlen On Tour, niet ontbreken voor een dag vol muzikaal plezier.

De Feestweek Leek 2023 belooft een feestelijke en sfeervolle week te worden die je niet wilt missen! Houd onze website en sociale media in de gaten voor meer informatie en updates over het programma. Kom samen met familie en vrienden naar Leek en geniet met volle teugen van alle activiteiten die wij te bieden hebben.
 

Tot ziens tijdens de Feestweek Leek!

 


Het parcours

Een opvallende verandering ten opzichte van vorig jaar is de wijziging van het parcours. De start en finish worden verplaatst van de Dam naar de Samuel Leviestraat. Het vernieuwde parcours voert de deelnemers via de Kerkweg, Van Panhuyslaan, H.J. Smitstraat en Pulvertorenstraat terug naar de Samuel Leviestraat. De afstand van het parcours bedraagt ongeveer 1.200 meter. Om de 4 mijl te voltooien, zal de loopgroep Nienoord nog een extra lus maken via de Van Panhuyslaan en de Driemolenhof.

 


 

Locatie en bereikbaarheid

Het evenemententerrein tegenover de RABObank is gereserveerd voor het parkeren van de sporters en hun begeleiding, zodat de parkeerterreinen beschikbaar blijven voor bezoekers van de winkels en de braderie. Verkeersregelaars zorgen voor een goede doorstroming.

 

Kleintje Leek week
Feestweek Leek en de Ronde van Leek stonden voorheen bekend als Kleintje Leek week, maar inmiddels is het evenement allesbehalve klein te noemen. Met een uitgebreid programma vol sportieve activiteiten, gezelligheid, lekker eten en muziek is Feestweek Leek uitgegroeid tot een bruisende week waar jong en oud van kunnen genieten. Kom naar Leek en ervaar zelf de grootsheid van dit geweldige evenement!