Genieten van het hele Westerkwartier

Gepubliceerd op: 4 juni 2021

Het Westerkwartier beslaat het westelijke deel van de provincie Groningen. Het gebied leent zich uitstekend voor het maken van wandeltochten en –tochtjes. Het Westerkwartierpluspad verbindt een groot aantal bestaande lokale wandelroutes die deze regio rijk is. U kunt 165 km genieten in 9 dagtrajecten.

Het pad voert u langs de parels van het Westerkwartier. Een afwisselend landschap met vele gezichten. De ene dag loopt u in weids polderlandschap, de volgende in het besloten coulisselandschap.

In 2021 bestaat deze route 10 jaar. Om dat te vieren hebben we de mogelijkheid toegevoegd om de route via het wandelknooppuntennetwerk te lopen.
De route is te lopen en grotendeels te fietsen met behulp van de kaarten en beschrijvingen in het boekje, de bijgeleverde GPS-tracks en en nu ook de wandelknooppunten. De stickeraanduidingen zijn grotendeels vervaagd en werden op sommige delen van de route verwijderd.

Met knooppunten en GPS kunt u niet meer fout lopen, het boekje geeft de nodige achtergrondinformatie over het landschap en bezienswaardigheden die u passeert. Loopt u alleen met het boekje? Download dan de PDF met routewijzigingen die in de loop der tijd noodzakelijk werden!

Veel wandelplezier!