Groot midzomerfeest in Leek

Gepubliceerd op: 25 april

Op vrijdag 21 juni wordt Leek omgetoverd tot een levendige plek vol sportiviteit, muzikale klanken en gezelligheid tijdens het Groot Midzomerfeest. Van 's middags tot 's avonds laat is het centrum van Leek de plek voor diverse activiteiten voor jong en oud.

Het feest begint met de derde editie van de 4 Mijl van Leek, een dynamisch hardloopevenement dat voor iedereen toegankelijk is. De Jeugdloop, die om 16.00 uur van start gaat, biedt kinderen tussen 4 en 13 jaar de kans om te genieten van een parcours van 1200 meter, eventueel met een ouder of begeleider aan hun zijde. Na afloop ontvangt elke deelnemer een welverdiende medaille als beloning. Vervolgens, om 16.30 uur, start de uitdagende 4 Mijl van Leek, een race van 6437 meter verdeeld over vijf rondes. Deelnemers worden uitgedaagd op een parcours dat hen door de straten van Leek voert, met een start- en eindpunt bij De Schans/De Dam.

Na de hardloopwedstrijden verandert het centrum van Leek in een sfeervolle feestlocatie. Vanaf 18.00 uur zorgt een DJ voor een gezellige sfeer, waarbij bezoekers kunnen genieten van verschillende muziekstijlen. Om 21.00 uur wordt de interlandwedstrijd Nederland tegen Frankrijk live  uitgezonden op een indrukwekkend voetbalscherm van 10 bij 10 meter op het horecaplein bij De Dam. Het belooft een avond vol spanning, enthousiasme en samenzijn te worden.

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de avond nog spannender met de wielerronde, georganiseerd door het Wielercomité Leek in samenwerking met lokale partners. Om 17.30 uur gaat de dameskoers van start, een uitdagende rit van 50 km die naar verwachting rond 18.45 uur zal eindigen. Vervolgens gaan de heren om 19.00 uur van start voor een intensieve race van 80 km door de straten van Leek.

Het Groot Midzomerfeest in Leek belooft een dag te worden om nooit te vergeten, vol met sportieve prestaties, muzikale hoogtepunten en onvergetelijke momenten met vrienden en familie. Mis deze unieke belevenis niet en kom naar het centrum van Leek om deel te nemen aan dit bruisende evenement!

 

Het programma:

Jeugdloop voor kinderen: 16.00 uur

4 mijl van Leek: 16.30 uur

Wielerkoers dames: start 17.30 uur

Wielerkoers heren: Start 19.00 uur

Interland Nederland vs Frankrijk: 21.00 uur

Live muziek door een DJ: tussen 18.00 en 23.30 uur