Koningsdag in het centrum van Leek

Gepubliceerd op: 2 april

Op zaterdag 27 april is het weer zover: Koningsdag! Ook dit jaar belooft het een feestelijke dag te worden in het centrum van Leek, vol activiteiten voor jong en oud.

Het hoogtepunt van de dag is de kleedjesmarkt, waar alle jonge ondernemers uit Leek de kans krijgen om hun spullen te verkopen of hun talenten te laten zien. De kleedjesmarkt vindt plaats op De Dam, de Tolberterstraat, de Passage en de Samuel Leviestraat, en duurt van 9:00 tot 16:00 uur.

Opbouwen kan al vanaf 8:00 uur, dus zorg dat je op tijd bent om een mooi plekje te bemachtigen! Overleg wel even met de winkelier als je voor de winkel gaat zitten. Echte ondernemers zitten elkaar natuurlijk niet in de weg.

Inschrijven is niet nodig en deelnemen aan de vrijmarkt is gratis!

Een prijs voor de beste straatmuzikant of artiest

Naast de kleedjesmarkt is er volop vermaak voor jong en oud. Kinderen kunnen zich uitleven op de springkussens, terwijl er ook een dansvoorstelling plaatsvindt. Voor de Harry Potters fans of de heksen onder ons is er een bezemsteel rodeo. Kinderen kunnen geschminkt worden en voor de straatmuzikanten en artiesten onder ons is er goed nieuws: er is een prijs beschikbaar voor de beste straatmuzikant of straatartiest!

En wat is Koningsdag zonder een lekker hapje en drankje? Er worden gratis oranje suikerspinnen uitgedeeld tussen 13:00 en 15:00 uur, terwijl de winkels en horecagelegenheden in Leek hun deuren openen voor een gezellig dagje shoppen en genieten van lekkernijen.

Koningsfeest Leek

Na de kleedjesmarkt gaat het feest nog even door op het Koningsfeest, met optredens van diverse artiesten op het evenemententerrein tegenover de Rabobank.

Kortom, Koningsdag in Leek belooft een dag vol plezier en vertier te worden!


Voor vragen over Koningsdag mag je mailen naar info@ontdekleek.nl.

Let op: Verkoop van eigen eten en drinken is niet toegestaan op de kleedjesmarkt tijdens Koningsdag in Leek. Dit omdat hier geen vergunning voor uit is gegeven en omdat we de lokale horeca en supermarkten niet willen passeren.