Leekstermeerwandeltocht

Gepubliceerd op: 2 februari

Op zaterdag 25 mei 2024 wordt voor de 17e maal de Leekstermeer Wandeltocht georganiseerd. Een jaarlijks wandelevenement dat in onze regio en ook daarbuiten inmiddels een begrip is geworden. Ook dit jaar zijn er vier mooie routes uitgezet rond of langs het Leekstermeer en door het fraaie natuurgebied De Onlanden. Traditiegetrouw zijn de start en finish in het Infocentrum Nienoord in Leek. Onderweg en op het Infocentrum is er muzikaal onthaal wat bijdraagt aan een gezellige sfeer. We hopen weer vele enthousiaste wandelaars te mogen begroeten.
 

Start en Finish

De start vindt, zoals gebruikelijk, plaats bij het Infocentrum op het Landgoed Nienoord, Nienoord 20, 9351 AC  LEEK. De starttijden zijn als volgt:

  • 40 km route: van 07:30 - 08:00 uur

  • 25 km route: van 08:00 - 09:00 uur

  • 17½ km route: van 09:00 - 10:00 uur

  • 10 km route: van 10:00 - 11:00 uur

Parkeren op het grote evenemententerrein tegenover de Rabobank wordt sterk aanbevolen. Daar is volop ruime parkeergelegenheid aanwezig.
 

LET OP: De vertrekbalie sluit om 11:00 uur.
 

De finish is bij het Infocentrum van het Landgoed Nienoord. U wordt daar feestelijk onthaald en kunt zich afmelden bij de balie in het Infocentrum en desgewenst de medaille in ontvangst nemen. U kunt nog even nagenieten van de tocht onder het genot van een lekkere versnapering.
 

LET OP: De finish sluit om 16:30 uur.

 

Routes

Er zijn weer 4 fraaie wandelroutes uitgezet van 10, 17½, 25 en 40 kilometer. Alle vier de routes gaan dit jaar weer rond of langs het Leekstermeer en door het fraaie natuurgebied De Onlanden.
Alle routes starten op het Landgoed Nienoord.

Op alle routes zijn (hopelijk zonnige) terrassen van diverse restaurants, waar een ieder zijn of haar rustpunt kan vinden.

Bij de start, langs de routes en finish zult u met versnaperingen en muziek worden onthaald.

Alle deelnemers ontvangen desgewenst een fraaie herinneringsmedaille (meerprijs €2,50). U kunt er ook voor kiezen om de medaille niet te ontvangen. Dit kunt u aangeven op het inschrijfformulier.


Routekaarten

Alle routes zijn bepijld en u ontvangt een routekaart bij de start op Landgoed Nienoord. Op de routekaart vindt u ook een QR-code. Hiermee kunt u de route, in GPX-formaat, laden op uw mobiele telefoon of GPX-apparaat. Op uw telefoon dient u dan wel zelf een app te installeren, waarmee u de route kunt lezen (bijv. de gratis app GPX Viewer 2).
Ook dit jaar worden de routekaarten geheel belangeloos gemaakt door Routebureau Groningen.


Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt voor volwassenen en kinderen:

  • € 7,50 voor de route van 10 km

  • € 10,= voor de 17½ km

  • € 12,50 voor de 25 en 40 km

De inschrijfgelden zijn geheel bestemd voor een goed doel. Dit jaar worden de Voedselbank Westerkwartier Noordenveld, de Pakjesboot en de kledingbank Maxima Westerkwartier financieel ondersteund met uw inschrijfgelden en de bijdragen van onze sponsoren. Meer informatie vindt u bij Goed Doel.


Ook dit jaar heeft u de mogelijkheid om een extra donatie te doen aan het Goede Doel. U kunt dit aangeven op het inschrijfformulier.


Lees meer