Matthijs Röling en Kunstenaarsvrienden" in Museum Nienoord

Gepubliceerd op: 17 augustus 2023

Ontdek de meesterwerken van een van de meest toonaangevende hedendaagse figuratieve schilders van Nederland, Matthijs Röling, ter ere van zijn 80e verjaardag! De festiviteiten zijn in volle gang en lopen nog tot en met 3 september in Museum Nienoord, waar meer dan 60 kunstenaarsvrienden samenkomen om een ongekend kunstspektakel te creëren. Stap binnen en laat je meevoeren door 250 schilderijen, tekeningen, druksels en beelden die een rijke schat aan creativiteit en expressie belichten.

Deze unieke tentoonstelling biedt een diepgaand overzicht van het werk van Matthijs Röling, omringd door de diverse en boeiende creaties van tientallen andere kunstenaarsvrienden. Deze gevarieerde groep kunstenaars, waarvan sommigen nooit eerder samen exposeerden, brengt een verfrissende dynamiek in de expositie. Denk aan namen als Martin Tissing en Henk Helmantel, wier uiteenlopende stijlen het spectrum van de Nederlandse kunstwereld verrijken.

Belangrijke informatie:

  • Wanneer: Tot en met 3 september
  • Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag, 11:00 tot 17:00 uur
  • Locatie: Museum Nienoord, Leek
  • Toegangsprijs: € 7,50 (Kinderen t/m 7 jaar gratis; 8 t/m 14 jaar € 3,50)
  • Gratis toegang voor: Vrienden van het museum en museumkaarthouders

Maak je klaar om je te laten betoveren door de meesterwerken van Matthijs Röling en zijn kunstenaarsvrienden. Van speurtochten voor de kleintjes tot af en toe workshops voor de creatievelingen, dit evenement belooft een kunstzinnige belevenis voor alle leeftijden.

Voor meer informatie over deze buitengewone tentoonstelling en het museum, bezoek de officiële website van Museum Nienoord: www.museumnienoord.nl.