Vrijwillige chauffeurs Pendelbus Leek ontvangen bedankje

Gepubliceerd op: 18 december 2023

Vrijdag 15 december werden de vrijwillige chauffeurs van de Pendelbus Leek met trots in het zonnetje gezet en ontvingen zij, namens Gemeente Westerkwartier, een welverdiend bedankje als blijk van waardering. Een bijzonder moment waarbij een aantal van deze enthousiaste chauffeurs op de foto is gezet terwijl ze een smakelijk pakket met lekkernijen in ontvangst namen. De groep, bestaande uit twaalf vrijwilligers, zijn stuk voor stuk enthousiastelingen die een belangrijke rol spelen in het verbinden van ouderen, groepen, inwoners en bezoekers in het Westerkwartier en Noordenveld.
 

Pendelbus Leek overstijgt haar rol als gewone bus; het is een verbindende schakel. In de bus hebben ze ruimte voor ongeveer 25 passagiers. Op verzoek kunnen rollators en inklapbare rolstoelen mee. "Onze pendelbus, geïnitieerd vanuit de Gemeente Westerkwartier, is toegankelijk voor iedereen. Bewoners van onder meer De Vaandrager en Vredewold in Leek, maar ook van zorginstellingen in omliggende dorpen waarderen deze service enorm. Wij zetten ons in om deze bus een bekend gezicht in het dorp te maken. Het warme gebaar van onze chauffeurs, zoals het vervullen van verzoekjes om even langs het ouderlijk huis te rijden, toont hun betrokkenheid en zorgzaamheid."


Met twee routes en acht strategisch gelegen haltes, waaronder het Infocentrum Landgoed Nienoord, De Dam, het Joodse Schooltje, biedt de Pendelbus Leek een flexibele reiservaring met het Hop On – Hop Off systeem.


Momenteel werkt de organisatie hard aan verbeteringen, waaronder het upgraden van halteborden en het vaststellen van vaste tijden, om de service nog klantvriendelijker te maken.

We nodigen iedereen uit om Pendelbus Leek te ontdekken, comfortabel en duurzaam te reizen, en een glimlach te delen met onze fantastische vrijwilligers.


Voor meer informatie of het reserveren van de bus ga je naar www.leek.nl/pendelbus


 Over Pendelbus Leek:

Pendelbus Leek is een initiatief dat vanuit de Gemeente Westerkwartier wordt geïnitieerd en zich inzet voor betrouwbare en duurzame mobiliteit in de gemeenschap van Leek. Onder leiding van coördinator Henk Hofman staan onze enthousiaste vrijwillige chauffeurs garant voor een aangename reiservaring voor iedereen.

 

 

Foto gemaakt door Ambacht media
Tekst geschreven door Ambacht media