Waarom koop jij lokaal

Gepubliceerd op: 2 mei 2022

In de week van 9 tot en met 15 mei 2022 vindt de eerste landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument.
 

Steuntje in de rug

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk vieren ’Small Business Saturday’, België organiseert het ‘Weekend van de Klant’. Tijd voor een vergelijkbaar Nederlands initiatief.

Sporen die zijn nagelaten

Na alle lockdowns en uitdagingen van de afgelopen jaren, ontstond begin dit jaar het idee iets bijzonders te doen om de kracht van lokale stenen winkels te vieren. Want achter die winkels schuilen stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die willen bijdragen aan de lokale economie en de lokale leefbaarheid.

Ondanks hun creativiteit en ondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan tijdens de coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten. We hopen dat zij met dit initiatief weer een steuntje in de rug krijgen.

Toon je waardering

Al die lokale stenen winkels verdienen onze aandacht in de week van 9 tot en met 15 mei. De ‘Week van de Stenen Winkel’ is een geweldig moment om deze ondernemers een steuntje in de rug te bieden. Koop bijvoorbeeld in deze week een keertje extra bij de lokale stenen winkel, of toon je waardering door op een socialmedia-bericht van de winkel te reageren.

Het betekent meer voor deze ondernemers dan je denkt.

De reden dat wij als ondernemers in Leek deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is dat we blij zijn met onze klanten. Op deze manier willen we ze bedanken voor hun klandizie. We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Leek de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons dorpscentrum.
 

 

Alle informatie en dit initatief lees je op de website van de Stenen Winkel.