Sint Maarten in Leek

Gepubliceerd op: 19 oktober 2023

De straten van Leek zullen op zaterdag 11 november oplichten door de betoverende lampionnen van onze enthousiaste kinderen, want het is weer tijd voor Sint Maarten! De lokale ondernemers staan klaar om gezinnen te verwelkomen voor een avond vol licht, liedjes en lekkers.

Dit jaar valt Sint Maarten op een zaterdag, en dat betekent dat de winkeldeuren in Leek tot minstens 18:00 uur wagenwijd openstaan. Jonge lampiondragers worden hartelijk ontvangen door de deelnemende winkeliers. In de etalages hangt een herkenbare poster die aangeeft tot hoe laat de winkels geopend zijn. Als je deze poster ziet, kun je ervan uitgaan dat de winkelier iets speciaals in petto heeft.

“Sint Maarten vieren we graag in ons centrum,” zegt Moniek de Boer, lid van de activiteitencommissie van de Handelsvereniging Leek Nietap. “We nodigen alle gezinnen uit om met hun kinderen langs te komen deze avond. Vergeet echter niet om ook in je eigen wijk te lopen. Je buren, opa, oma en familie zijn waarschijnlijk net zo nieuwsgierig als wij.”

Het wordt een avond vol gezelligheid en magie in Leek, waar de lokale winkeliers klaarstaan om iedereen een warm welkom te heten. Dus trek je warme jas aan, pak je lampion en sluit je aan bij de gezellige sfeer van Sint Maarten in Leek!