Filmatelier

Bij Museum Nienoord is een ontzettend leuke tentoonstelling voor de kleine bezoekers. ''Fiep op wielen", het gaat over alle voertuigen die tekenaar Fiep van Westendorp heeft gemaakt. 

Tijdens het Filmatelier word eert een bezoek gebracht aan de tentoonstelling, daarna is het tijd om samen een gezellige film te kijken, die natuurlijk goed bij het thema past. 

Aanmelden kan via info@museumnienoord.nl, zet hierbij de naam, leeftijd en een telefoonnummer van een ouder/verzorger. Voor de deelname betaal je 3,50 euro. 

Evenementinfo

zondag 10 december 2023
14.00 tot 16.00 uur
Museum Nienoord
Nienoord 1, 9351 AC Leek

Deelnemende bedrijven


In het nieuws

4 december

Kinderactiviteiten tijdens Fiep op wielen

Museum Nienoord nodigt de jongste ontdekkingsreizigers uit voor een opwindend avontuur in de wereld van tekenaar Fiep Westendorp met de tentoonstelling "Fiep op Wielen". Deze speciale expositie werpt een speelse blik op alle voertuigen die de creatieve geest van Fiep tot leven heeft gebracht. Om het feest compleet te maken, introduceert het museum allerlei leuke activiteiten voor kinderen, om op een andere wijze kennis te maken met de werken. Zo word er een film, knusel, illustratie en knutselatelier georganiseerd. Zo kunnen de kinderen op de manier die hun het meeste aanpreekt de kunst van Fiep Westerdorp ontdekken. Kinderactiviteiten tijdens “Fiep op wielen” bij Museum Nienoord Voor in je agenda: 10 december Filmatelier van 14.00 tot 16.00 uur: Na een bezoek aan de tentoonstelling kijken we de film “Pluk van de Petteflet”. 14 januari Kleuteratelier van 14.00 tot 14.45 uur: we knutselen het kraanwagentje van Pluk. 11 februari Theateratelier van 11.00 tot 12.00 uur voor groep 3/4, van 14.00 tot 16.00 uur voor groep 5 t/m 8: Na een kort bezoek aan de tentoonstelling om inspiratie op te doen volgt de workshop theater met de tekeningen van Fiep als rode draad. We sluiten af met een korte presentatie voor belangstellenden. 10 maart Illustratie atelier groep 5 t/m 8 van 14.00 tot 16.00 uur: we gaan net als Fiep Westendorp leren illustreren bij een verhaal. 14 april Knutselatelier groep 3 en 4 van 14.00 tot 15.30 uur: we gaan een enorme Krullevaer knutselen 12 mei Filmatelier van 14.00 tot 16.00 uur: Na een bezoek aan de tentoonstelling kijken we de film “Pluk van de Petteflet” 9 juni Kleuteratelier van 14.00 tot 14.45 uur: we knutselen het kraanwagentje van Pluk 14 juli Illustratie atelier groep 5 t/m 8 van 14.00 tot 16.00 uur: we gaan net als Fiep Westendorp leren illustreren bij een verhaal 11 augustus Knutselatelier groep 3 en 4 van 14.00 tot 15.30 uur: we gaan een enorme Krullevaer knutselen.
20 november

'Fiep op Wielen'

Museum Nienoord nodigt de jongste ontdekkingsreizigers uit voor een opwindend avontuur in de wereld van tekenaar Fiep Westendorp met de tentoonstelling "Fiep op Wielen". Deze speciale expositie werpt een speelse blik op alle voertuigen die de creatieve geest van Fiep tot leven heeft gebracht. Om het feest compleet te maken, introduceert het museum allerlei leuke activiteiten voor kinderen, om op een andere wijze kennis te maken met de werken. Zo word er een film, knusel, illustratie en knutselatelier georganiseerd. Zo kunnen de kinderen op de manier die hun het meeste aanpreekt de kunst van Fiep Westerdorp ontdekken. Om deel te nemen is aanmelden nodig. Stuur een e-mail naar info@museumnienoord.nl met de naam, leeftijd, en een telefoonnummer van een ouder/verzorger. Voor slechts €3,50 kunnen de kleine avonturiers genieten van deze bijzondere activiteit. Openingstijden: november t/m maart: vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 12.00 tot 16.30 uur (museumwinkel met o.a. Fiep Westendorp-artikelen ook van dinsdag t/m donderdag van 13.00 tot 16.00 uur) april t/m augustus: dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
3 november

Feestelijke activiteit op eerste dag expositie

Jip en Janneke, Pim en Pom, Pluk van de Petteflat: al Fiep Westendorp haar karaktertjes tref je de komende maanden tussen de koetsen, karren en sleden van Museum Nienoord! Haar kleurrijke illustraties komen namelijk naar Museum Nienoord. De tentoonstelling 'Fiep op wielen' opent zaterdag 4 november met de eerste van een serie Kindermiddagen. Er vindt dan van 14.00 tot 16.30 uur een feestelijke activiteit plaats bij de expositie "Fiep op Wielen". Je kunt speuren naar verhalen die verspreid door het museum worden voorgelezen, uit boeken die geïllustreerd werden door Fiep Westendorp. We verwachten ook een heel speciale gast! Die zorgt ervoor jullie er weer spik en span uit komen te zien… en het museum ook! Tijdens de activiteit biedt het museum de bezoekers een hapje en een drankje aan. Entree: Kinderen t/m 7 jaar: Gratis Kinderen van 8 t/m 14 jaar: €3,50 Iedereen ouder dan 14 jaar: €7,50 Bezoeker met Museumkaart of Vriendenpas: Gratis