Het Lentefeest Leek

De lente staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om het seizoen te vieren met een kleinschalig Lentefeest in Leek! Dit evenement, georganiseerd door Volksvermaken Leek, combineert de vreugde van het nieuwe seizoen met de onthulling van nieuwe collecties in de winkels en de feestelijke viering van Pasen.

Op De Dam in Leek komen jong en oud samen om te genieten van een dag vol diverse activiteiten, samengesteld door Volksvermaken Leek. Het programma belooft voor ieder wat wils, met onder andere:

 • Springkussen voor eindeloos plezier
 • Knutselactiviteiten voor de creatievelingen
 • Schminken voor een kleurrijk tintje
 • DJ Nick Dagelet voor de muzikale sfeer
 • Uitdagende clinics om je skills te testen
 • De Krachtpatser Challenge voor de avonturiers
 • Eendjes vangen voor de kleine ontdekkers
 • Een modeshow om de laatste trends te bewonderen
 • Een bloemetjesmarkt voor de groene vingers
 • Een proeverij van diverse hapjes voor de fijnproevers
 • En natuurlijk, Paashazen om de festiviteiten compleet te maken!

We kijken ernaar uit om samen met jou een onvergetelijke dag te beleven.
 

Pendelbus Leek: Maak het Lentefeest toegankelijk voor iedereen!

Om het Lentefeest voor iedereen bereikbaar te maken, rijdt de Pendelbus Leek van het centrum naar de wijk Oostindie en terug. Gezinnen die ook een bezoekje willen brengen aan Het Lentefeest worden op deze manier heen en weer gebracht, zodat niemand dit vrolijke evenement hoeft te missen.


Geen Dolle zaterdag of Fashion Days
Met de samenvoeging van de Activiteitencommissie en Volksvermaken Leek hebben we besloten om dit jaar een frisse wind te laten waaien door de evenementenkalender van Leek. Als gevolg daarvan zullen de vertrouwde evenementen Dolle Zaterdag en Fashion Days plaatsmaken voor: Het Lentefeest!

Lees meer over het nieuwe Volksvermaken.
Kansen voor verenigingen: Doe mee en laat jezelf zien

Verenigingen uit Leek krijgen de kans om deel te nemen aan deze activiteit door zich aan te melden en een voorstelling, demonstratie of clinic te geven. Heb jij een getalenteerd team en wil je graag optreden tijdens het Lentefeest? Meld je dan bij Volksvermaken Leek aan voor 1 maart door een e-mail te sturen naar info@ontdekleek.nl. Dit is een unieke gelegenheid om jouw vereniging in de schijnwerpers te zetten en de bezoekers te laten genieten van jullie talent.

Evenementinfo

zaterdag 30 maart 2024
De Dam, centrum Leek

In het nieuws

26 maart

Lentefeest programma

11:00 uur: Start Lentefeest Opening door Johan Lindeman, City Marketeer Dansshow door SDM Warming up met Jos van der Boogh Muziek verzorgd door DJ Nick Dagelet Opening van de bloemetjesmarkt Ontmoeting met de Paashazen in het dorp Proef heerlijke hapjes van lokale horecaondernemers Doe mee aan de Krachtpatser Challenge Leer meer tijdens de Wandel Clinic Doe mee aan Badeendjes vangen Ontdek de Volleybal Clinic Start Pendelbus van en naar de wijk Oostindie. 14:00 uur: Modeshow Met De Man Mode & Jeans, MAUDD, De Heeren van Leek, Joy Leek, TerStal Familiemode, Capisce mode, Hema Leek, Magnifiek voor ogen, EP: Mulder en Scapino. Daarnaast zijn er leuke activiteiten voor kinderen, zoals een knutseltafel van Twinkel, schminken, een springkussen en een knikkerbaan. Meer informatie over het Lentefeest vind je hier .
15 maart

Nieuw bestuur Volksvermaken Leek zet positieve stap voorwaarts

Vanmorgen heeft het nieuwe bestuur van Volksvermaken Leek een belangrijke stap gezet door hun handtekeningen te zetten bij Notaris Huizinga de Vries in Leek. Voorheen organiseerden ze onafhankelijk van elkaar kleine evenementen, maar met de start van het nieuwe jaar en de lancering van Leek.nl hebben ze besloten om samen te werken en één gezamenlijk team te vormen. De samenvoeging van de activiteitencommissie en Volksvermaken Leek Nietap brengt frisse energie en nieuwe kansen met zich mee. Deze vier bevlogen vrijwilligers gaan samen met een enthousiast team diverse activiteiten organiseren in het centrum voor de inwoners van Leek en omstreken. Hierbij worden zij ondersteund door Gemeente Westerkwartier, het Promotieplatform Leek en de Handelsvereniging Leek. Het Lentefeest Het eerste evenement van Volksvermaken Leek staat al gepland op 30 maart in het centrum van Leek; het Lentefeest. Hoewel de opzet van dit feest vooralsnog kleinschalig is, belooft het enthousiasme van deelnemers en aanmeldingen veel goeds. Dit zou zomaar eens groots kunnen uitpakken. Levendigheid in het centrum van Leek De vrijwilligers achter Volksvermaken Leek zijn een enthousiaste groep met een gemeenschappelijk doel voor ogen: het centrum van Leek tot leven brengen met leuke en verbindende activiteiten. Deze diverse groep vrijwilligers, bestaande uit inwoners, ondernemers en anderen met een sterke connectie met Leek, zet zich gezamenlijk in om een breed publiek te voorzien van vermaak. Op de foto van links naar rechts: Notaris de Vries, Ciska, Douwe, Marco en Moniek. Meer informatie over Volksvermaken Leek vind je hier. Ontdek meer over Het Lentefeest in het centrum.
28 februari

Het Lente feest in Leek

De lente staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om het seizoen te vieren met een kleinschalig Lentefeest in Leek. Dit evenement, georganiseerd door Volksvermaken Leek , combineert de vreugde van het nieuwe seizoen met de onthulling van nieuwe collecties in de winkels en de feestelijke viering van Pasen. Op De Dam in Leek komen jong en oud samen om te genieten van een dag vol diverse activiteiten, samengesteld door Volksvermaken Leek. Het programma belooft voor ieder wat wils, met onder andere: Springkussen voor eindeloos plezier Knutselactiviteiten voor de creatievelingen Schminken voor een kleurrijk tintje DJ Nick Dagelet voor de muzikale sfeer Uitdagende clinics om je skills te testen De Krachtpatser Challenge voor de avonturiers Eendjes vangen voor de kleine ontdekkers Een modeshow om de laatste trends te bewonderen Een bloemetjesmarkt voor de groene vingers Een proeverij van diverse hapjes voor de fijnproevers En natuurlijk, Paashazen om de festiviteiten compleet te maken! We kijken ernaar uit om samen met jou een onvergetelijke dag te beleven. Pendelbus Leek: Maak het Lentefeest toegankelijk voor iedereen! Om het Lentefeest voor iedereen bereikbaar te maken, rijdt de Pendelbus Leek van het centrum naar de wijk Oostindie en terug. Gezinnen die ook een bezoekje willen brengen aan Het Lentefeest worden op deze manier heen en weer gebracht, zodat niemand dit vrolijke evenement hoeft te missen. Geen Dolle zaterdag of Fashion Days Met de samenvoeging van de Activiteitencommissie en Volksvermaken Leek hebben we besloten om dit jaar een frisse wind te laten waaien door de evenementenkalender van Leek. Als gevolg daarvan zullen de vertrouwde evenementen Dolle Zaterdag en Fashion Days plaatsmaken voor: Het Lentefeest! Lees meer over het nieuwe Volksvermaken. Kansen voor verenigingen: Doe mee en laat jezelf zien Verenigingen uit Leek krijgen de kans om deel te nemen aan deze activiteit door zich aan te melden en een voorstelling, demonstratie of clinic te geven. Heb jij een getalenteerd team en wil je graag optreden tijdens het Lentefeest? Meld je dan bij Volksvermaken Leek aan voor 1 maart door een e-mail te sturen naar info@ontdekleek.nl . Dit is een unieke gelegenheid om jouw vereniging in de schijnwerpers te zetten en de bezoekers te laten genieten van jullie talent.