Eerste Lentefeest een groot succes

Gepubliceerd op: 1 april

Op zaterdag 30 maart vond het eerste Lentefeest plaats in het centrum van Leek, georganiseerd door het nieuwe bestuur van Volksvermaken Leek

Vrijwilligers, te herkennen in de groene jas, hebben zich met enorm veel enthousiasme ingezet om een gezellige dag te organiseren voor jong en oud. Het Lentefeest was een groot succes en zelfs de zon liet zich af en toe van haar beste kant zien. Bezoekers werden getrakteerd op een diversiteit aan activiteiten en entertainment. 


Nieuwste mode op de catwalk

Een hoogtepunt van de dag was de modeshow, waar lokale ondernemers hun nieuwste collecties presenteerden op de catwalk voor de Witte Kerk. Deelnemers aan de modeshow waren onder andere De Man Mode & Jeans, MAUDD, De Heeren van Leek, Joy Leek, TerStal Familiemode, Capisce mode, Hema Leek, Magnifiek voor ogen, EP: Mulder en Scapino.

Naast de modeshow konden bezoekers genieten van een springkussen, schminken, knutseltafel van Twinkel, krachtpatser challenge, badeendjes vangen en nog veel meer. Lokale horecaondernemers zorgden voor heerlijke hapjes, terwijl de pendelbus vanuit wijk Oostindie bezoekers naar het centrum bracht. Meer dan honderd passagiers stapten in deze gratis dienst.

De bloemetjesmarkt op Het Lentefeest was een ware blikvanger en maakte deze dag compleet! De prachtige planten en bloemen op De Dam zorgden niet alleen voor een vrolijke aanvulling, maar werden ook door bezoekers als een perfecte toevoeging ervaren.

DJ Nick Dagelet zorgde met zijn muziek voor een levendige sfeer tijdens de activiteiten en de modeshow.

Gezelligheid in het centrum

Het Lentefeest was een gezellige dag vol plezier en verbinding, waarbij de levendigheid van Leek volop tot uiting kwam. Volksvermaken Leek bedankt alle deelnemers, bezoekers en ondernemers voor hun bijdrage aan het succes van het Lentefeest.


Foto's zijn hier te bekijken.
 

 

Lees meer over de vrijwilligers van Volksvermaken Leek.

Deze activiteiten waren mogelijk dankzij de bijdrage vanuit het centrumfonds vanuit Promotieplatform Leek, de Handelsvereniging, Gemeente Westerkwartier, sponsoren en de bijdrage die bezoekers konden doen door een QR code te scannen of een zak potgrond te kopen.